toskania.forumowisko.net

Poprzedni temat «» Następny temat
sprawdzone noclegi w Toskanii
Autor Wiadomość
niebieska 

Wysłany: 2010-01-08, 23:31   

Iwonka :) brzmi bajecznie , myśle że spokojnie możemy podawać namiary i na firmy pośredniczące i sprawdzone noclegi / adres itd / oczywiście jeśli chcemy się nimi podzielić .
Każdy ma inne priorytety ,termin , lokalizacja , cena , standart :)

Eugenia 
Lulka

Wysłany: 2010-01-08, 23:44   

Trzymam Was za słowo, że podacie jakieś konkrety :-)

Iwonka

Wysłany: 2010-01-09, 00:50   

Jeśli chodzi o konkrety,to my rezerwowaliśmy noclegi w agroturystyce przez ''Interhome''.Można na ich stronie sobie pogrzebać,przejrzeć oferty.Ostatnio wpadł mi w ręce katalog ''Eurocamp''-sieć kempingów w Europie.Wynajmują takie małe domki .Są ze 3 takie kampy w Toskanii,całkiem fajnie położone,tylko to są takie molochy.Ceny-w sezonie uważam ,bez rewelacji,drogo,ale wiosna i jesień,nawet wczesna-ceny atrakcyjne(ok. połowa ceny agroturismo w tym czasie).Też można wejść na ich stronę,chyba eurocamp.pl.Większego nie mam doświadczenia.Ale np. jeśli chodzi o hotele w miastach to b.lubię stronę Booking.com, ma hotele całegoświata,przejrzyście podane,wszystko po polsku,łatwa rezerwacja,nawet ja daję radę.Wiadomo,dużo tam drogich hoteli,ale wiele jest w zasięgu naszych portfeli.Fajnie tam się szpera,takie podróże palcem po internecie.Pomarzyć nic nie kosztuje.

Justi 

Wysłany: 2010-01-09, 12:49   

A ja mam nieco inne doswiadczenie noclegowe...
Z racji tego iz jezdzimy na wakacje z malym dzieckiem wybieramy campingi. W Toskanii zawsze jeden i ten sam - Norcenni Girasole. To jedno z miejsc ktore upodobalam sobie najbardziej. Camping polozony jest tarasowo na wzgorzach Chianti. Wspaniale zorganizowany, czysty i z wieloma atrakcjami dla najmlodszych. W przerwach od zwiedzania wylegiwalismy sie na gornych basenach lagunowych, ktore sa niczym innym jak rajem dla dzieciakow. Zapewne w sezonie jest tam tloczno.Ja mam doswiadzczenia czerwcowe i wrzesniowe i naprawde uwazam ze to idealne miejsce i jednoczenie wspaniala baza wypadowa na calusieńka Toskanie.

niebieska 

Wysłany: 2010-01-09, 13:11   

buszowanie po necie w celu znalezienia idealnego mieszkania na kolejny wypad to moje całoroczne ulubione zajęcie :)
szukam względnej wygody i intymności , na camping jestem zbyt wiekowa albo zbyt mało otwarta na człowieka w liczbie mnogiej , ale znam wiele rodzin z dziećmi i to faktycznie świetne rozwiązanie , będę im podsuwać taki pomysł , dzięki Justi

Justi 

Wysłany: 2010-01-10, 15:35   

Poza high season (lipiec, sierpień) otwrtość na drugiego człowieka nie jest aż tak niezbędna :) Ludzie wtedy oczywiscie są, ale nie potykasz się o nikogo :) A w połowie września camping już zdecydowanie się wyludnia i wręcz są pustki. Cena za to baaaaardzo atrakcyjna (w ubieglyym roku, w pierwszej polowie wrzesnia placilam ok. 1500 pln za 2 tyg pobyt za caly mobile).
Jesli chodzi natomiast o wiekowość - spotkasz tam i młodych i emerytów wiec wieku nie powinien nikogo odstraszac. Ale rzeczywiscie, gdybym nie jechala z malym dzieckiem, tez bym sie pewnie skusila na agroturystyke.....i tak w dalszej przyszlosci zamierzam :)

niebieska 

Wysłany: 2010-01-10, 15:59   

wow ! cena szalenie atrakcyjna :) połowa tego co zapłaciłam za swoje "luksusy"

Joanna 
Gdynianka

Wysłany: 2010-01-10, 17:04   

Co prawda nie jest to nocleg sprawdzony , ale myszkując dzisiaj po stronach poświęconych Toskanii znalazłam między innymi taki adres- * Musisz się zalogować aby zobaczyć linki *
Autorami strony są Anna Maria Goławska i Grzegorz Lindenberg
Z tekstu wynika że oferują pomoc- pośrednictwo w znalezieniu noclegów, ułożeniu trasy podróży, dojazu itd
Może planując wyjazd warto zajrzeć i na tę stronę?
Wydaje mi się że jakiś czas temu czytałam nawet przewodnik po Toskanii, właśnie przez nich napisany :-)

malgotosca 
Administrator

Wysłany: 2010-01-10, 17:20   

Wiesz Joanno myślałam raczej, żeby się dzielić sprawdzonymi noclegami, bo stron oferujących nocleg jest mnóstwo, a nic nie jest w tym przypadku tak cenne, jak bezpośrednie doświadczenie. Poza tym mam obawy, że potem zaczną nam się tu reklamować pośrednicy. Może by i mogli, ale na razie mam taką ideę fix, że ci co byli pomagają tym co szukają :)

Joanna 
Gdynianka

Wysłany: 2010-01-10, 19:15   

Oczywiście ,masz rację - zupełnie nie pomyslałam o ewentualnych reklamach itd...

Migoshia 

Wysłany: 2010-01-10, 19:59   

Od 2002 roku jeżdżę prawie co roku z Eurocampem lub Selectcampem i bardzo sobie chwalę. Wszystko to, co oferują w swoich katalogach (przysyłają chętnym, można zamówić na stronie) jest prawdą.Uwielbiamy jeździć samochodem, więc dla nas to jest najlepsza oferta. Zwłaszcza cenowo.
Korzystamy z namiotów lub mobilehome"ów, sami ustalamy sobie trasę, gdzie i na ile się zatrzymamy, na jakim kempingu. Przyjeżdżamy na gotowe, cały sprzęt na nas czeka, od garnków po otwieracz do wina i kieliszki, bierzemy ze sobą tylko powłoczki na pościel i ręczniki.

Kempingi, mimo że nieraz są bardzo duże, zapewniają mi spokój i wypoczynek, jakoś nie przeszkadzają sąsiedzi. Na kempingach jest spokój, nie ma burd, hałasujących czy rozwydrzonych grup. Dzieci (cudze) mają organizowane animacje, w ogóle nie przeszkadzają. A jestem na to wyczulona, bo oprócz słońca Toskanii potrzebuję ciszy i spokoju. W poszukiwaniu odludnych plaż nieraz zdarzało nam się jeździć kilkanaście kilometrów, ale przy naszym zamiłowaniu do jazdy to żaden problem, a możliwość posnurfowania w pięknych miejscach (np. na Elbie) - bezcenna.

Jak ktoś byłby zainteresowany, mogę podać więcej szczegółów.

Już sama przebieram niecierpliwie nogami na myśl o nadchodzących wakacjach :mrgreen:

Iwonka

Wysłany: 2010-01-10, 20:08   

Justi napisał/a:
A ja mam nieco inne doswiadczenie noclegowe...
Z racji tego iz jezdzimy na wakacje z malym dzieckiem wybieramy campingi. W Toskanii zawsze jeden i ten sam - Norcenni Girasole. To jedno z miejsc ktore upodobalam sobie najbardziej. Camping polozony jest tarasowo na wzgorzach Chianti. Wspaniale zorganizowany, czysty i z wieloma atrakcjami dla najmlodszych. W przerwach od zwiedzania wylegiwalismy sie na gornych basenach lagunowych, ktore sa niczym innym jak rajem dla dzieciakow. Zapewne w sezonie jest tam tloczno.Ja mam doswiadzczenia czerwcowe i wrzesniowe i naprawde uwazam ze to idealne miejsce i jednoczenie wspaniala baza wypadowa na calusieńka Toskanie.
A gdzie szukać informacji o tym kempingu? Czy należy do jakiejś sieci?

Justi 

Wysłany: 2010-01-10, 21:45   

Tak. Siec to elle vacanze. Rezerwowac mozesz bezposrednio na campingu albo poprzez sieci jak eurocamp, vacansolei itp.
Rezerwujac na campingu jest wiekszy wybor wariantu noclegu . Poza namiotami czy mobilami, sa tez bungalowy i apartamenty w willi (piekne!).

Justi 

Wysłany: 2010-01-10, 21:49   

I jeszcze link :) * Musisz się zalogować aby zobaczyć linki *

Justi 

Wysłany: 2010-01-10, 21:56   

A jalby ktoś chciał zobaczyc jak wygladal ubiegloroczny wine fest to zapraszam tu: * Musisz się zalogować aby zobaczyć linki *

Ta blondie w sukience w paski to ja :)

Odpowiedz do tematu